Het Amsterdam Museum is weer geopend

Informatie over jouw bezoek en de corona-maatregelen

Het Amsterdam Museum is weer geopend. Uiteraard zijn de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers het meest belangrijk. Alleen samen kunnen we zorgen voor een verantwoord en veilig bezoek. Op basis van advies van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging hanteren we daarom de volgende voorzorgsmaatregelen:

Belangrijk: uitsluitend toegang met e-ticket
Het Amsterdam Museum is uitsluitend toegankelijk met een online e-ticket. Timeslots zijn ingevoerd om de bezoekersstromen goed te kunnen reguleren. De tickets zijn online verkrijgbaar via de webshop. Aan de kassa worden geen tickets meer verkocht.

Voor bezoekers met een BankGiro Loterij VIP-kaart, Museumkaart, I amsterdam City Card, ICOM kaart, Stadspashouders, CJP en Vereniging Rembrandt is het Amsterdam Museum alleen toegankelijk met een e-ticket in combinatie met een geldige kaart. De e-tickets zijn verkrijgbaar in onze ticketshop. Klik hier voor meer informatie over e-tickets en timeslots.

Corona-maatregelen in het Amsterdam Museum

·    Iedereen is welkom. Wel geldt een maximum van 10 bezoekers per 15 minuten.
     Baby's en kinderen worden ook meegeteld in het maximaal aantal personen.
·    Koop tickets van tevoren via de online ticketshop en verminder zo het risico voor jezelf en anderen.
·    De twee tentoonstellingen Amsterdam DNA en Wereld-Stad zijn geopend.

·  Vanaf zaterdag 13 juni is Het Kleine Weeshuis ook weer open. Hiervoor geldt dat 1 gezin per keer naar binnen kan en een bezoektijd van               maximaal 30 minuten. Bij binnenkomst van het museum kun je intekenen voor een tijdslot.
·    Houd 1.5 meter afstand tot bezoekers én medewerkers.
·    Eenrichtingsverkeer: volg de aangegeven looproute.
·    In de publiekstoiletten is één persoon tegelijkertijd toegestaan.
·    Grote (reis)tassen of trolleys zijn niet toegestaan.

Hygiëne maatregelen
·    De kassa’s zijn voorzien van plexiglas schermen.
·    Er zijn extra schoonmaakmaatregelen en ontsmettingsmiddelen beschikbaar voor bezoekers en medewerkers.
·    Wanneer bezoekers verkouden zijn of griepklachten hebben, vragen wij hen thuis te blijven.

Museumcafé Mokum en museumwinkel
Museumcafé Mokum is geopend op vrijdag t/m zondag van 11:00 tot 16:00. Betaal contactloos, met pinpas of creditcard. De museumwinkel blijft tot nader order gesloten. Het Amsterdam Museum bedankt alle bezoekers voor hun begrip en medewerking.

Voor vragen kun je contact opnemen met communicatie@amsterdammuseum.nl.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief